Sunday, 29 July 2012

dedicated for me..love him so much

Salam.....

Dah lama rasanyer x tulis paper kat blog ni..melainkan copy paste lirik lagu pilihan kami...

...pilihan kami....mean aku dan sayangku...

sayangku....

She is spesel for me.....

Dia merupakan gadis yang aku sukai dan sayangi.....

Dia sentiasa ada waktu untuk ku.....

Dia sentiasa setia mendengar ngomelan dan masalahku.....

Dia sentiasa melayan kerenahku.....

Ia membuatkan kami berada di dunia kami sendiri...

Hati ku begitu mudah untuk berkongsi apa sahaja dengannya...

Hatiku seronok bersama dia....

Hatiku sentiasa ingin bersama dia...

Xtau mengapa.....

Ku pasti mencari dia setiap hari....

Ku selalu sahaja yang aku mencintai nya dan menyayangi nya....

Kerna itu lah apa yang aku rasa....

Dan aku sentiasa berdoa agar ia berkekalan hingga ke akhir zaman...

Saturday, 28 July 2012

kenangan..zaman bercinta

Sayang….

Dari pertama kali kita mewujudkan dunia kita….
Kau membuat aku bahagia…
Kau buat aku hidup..
Kau buat aku bersemangat…
Kau sentiasa ada untuk aku…
Kau menyokong setiap apa yang aku lakukan..
Kau menasihati aku…

Itu lah membuatkan aku jatuh hati padamu….
Dihari aku menerima pesanan ringkas mu…
Masih mekar dalam ingatan ku…
Kau katakana yang kau adalah milikku..
Hatiku berbunga…
Hatiku gembira…
Hatiku ceria….

Namun…

Terdetik ketika itu dihatiku…
Adakah aku layak untuk mu…
Adakah aku mampu membahagiakan mu…
Ketika itu juga pelbagai benda yang akan kufikirkan…
Aku seorang yang sakit…
Aku tidak punya apa – apa…
Hala tuju hidupku pun tidak kelihatan…
Keadaan ku pun tidak terurus…

Jadi
terdetik di hatiku…
Siapakah aku untukmu sayang..
Layakkah aku untukmu sayang…
Bolehkah aku membahagiakan mu sayang…
Apakah yang dapat ku berikan padamu??
Itulah yang sentiasa kufikirkan…

Namun hatiku tetap ingin memilikimu….
Kerna ku sudah jatuh cinta padamu…
Kerna ku sayang padamu….
Kerna kau lah suri hatiku….
Dengan itu aku bernekad….
Akan ku usahakan membahagiakan mu…
Akan ku mengembirakan mu…..
Aku akan menentukanhala tuju hidupku…

Ya aku bersyukur….
Kita bersama akhirnya….
Ku harap kita berkekalan selamanya…
Moga kita dapat bersama selamanya…
A lot of love for u sayangku…


**luahan dari insan yang pernah bergelar kawan, kekasih dan tunanganku.insyaallah akan menjadi suamiku tidak lama lagi..**

Friday, 27 July 2012

Ramadhan..selamat datang

Alhamdulillah. esok genap seminggu umat islam menjalankan ibadah puasa.selama seminggu ini jugalah aku berpuasa jauh dari keluargaku tersayang.beginilah nasib insan yang hidup di perantauan.berjauhan dari keluarga terutamanya emak tersayang. belum sempat untuk aku berpuasa bersama bondaku itu. aku betul-betul rindu akan masakan bubur lambuknya.lain dari yang lain.sirius. semua ahli keluarga aku sukakannya.

tapi..walaupun aku hidup berjauhan bersama family aku, tapi aku hidup berdekatan dengan tunangku.sangat dekat.menjalankan ibadat puasa bersama-sama, bertarawih bersama-sama. alhamdulillah aku juga dapat melatih diri untuk menjadi seorang isteri dengan memasak untuk diriku serta dirinya dan kawan serumahnya. berbukalah kami bersama-sama.

namun aku akui, walaupun baru seminggu berpuasa, terasa badan begitu letih dan tidak cukup masa untuk berehat. alamaklumla,waktu pagi   masak untuk bersahur, then makan sahur, then bekerja sampai ke petang, then masak untuk berbuka, then bersolat tarawih (jika larat)..hehe..apepun  aku anggapkan ini semua adalah cabaran buat diri aku.

insyaallah puasa kali ini memberikan beribu keberkatan untuk diriku serta untuk anda semua...amin

Tuesday, 10 July 2012




Cancer Pembunuh Senyap! Dalam senyap dia datang, dalam sekelip mata kebahagiaan, keceriaan dan kehidupan dirampas. Tiada ubat mampu menyembuh, tiada pakar mampu merawat, tiada nilai mampu memulih ....

NAMUN IA MAMPU DICEGAH!!!! Bertindak segera!! 

Ingin tau bagaimana? Sila PM saya:) i share becoz i care.....

Kepada kaum wanita..perlu sangat tahu..kepada kaum lelaki..memang patut tahu...;- 


Monday, 9 July 2012

bersama kita bina impian

Suka ingatkn diri sndiri dgn intipati ucapan CDM Dr Hafiz dari Mentor Multimillionaire:

1) sebagai golongan dari prestij job, dulu anggap bisness ini hanya utk golongan yg terdesak sahaja tetapi kini beliau tahu bahawa dunia inilah yg patut di pilihnya dulu lagi kerana dunia warna-warni kehidupan adalah bermula disini!!! (melancong VIP 3x setahun percuma, income belasan, puluhan dan ratusan ribu sebulan, memandu kereta mewah, rumah idaman, akaun ASB dan TH yg boleh di penuhkan dan paling penting mengerjakan ibadat umrah dan haji dlm usia yg muda;

2) melalui cerita katak si katak lompat "potensi diri telah wujud dlm diri setiap manusia tetapi ramai manusia tidak berusaha utk mengeluarkan potensi melalui membina impian dan meletakkan matlamat serta displin dlm tindakan sehingga mereka menghabiskan banyak masa dlm kehidupan dgn hanya melihat kejayaan orang lain. "biar putih tulang, jgn putih mata".

3) jgn meletakkan alasan di depan sebaliknya letakkan impian di hadapan supaya impian akan menendang alasan jauh ke dasar lautan kerana realiti impian dan alasan tidak boleh bersatu.

Moral: Beliau tidak meletakkan alasan seorang lelaki yg macho tetapi pemalu di hadapan utk berbisness korset tetapi beliau meletakkan impian utk hidup berwarna-warni di masa hadapan sebagai impian utk di kejar dan alhamdulillah setelah 3 tahun berbisness korset PB akhirnya kehidupan mereka suami isteri cukup berwarna-warni yg tak mungkin mereka capai walaupun mereka suami isteri adalah doktor. Kite bagaimana?? Tepuk dada, tnya hati..

Sunday, 8 July 2012

premium beautiful

one set of PB



  • Premium Beautiful ialah korset no. 1 di Malaysia yang telah banyak membantu wanita2 Malaysia menyelesaikan masalah serta mengembalikan semula kecantikan, keyakinan dan kesihatan mereka pada tahap yang paling optimum. 
  • Ianya bukan korset biasa, tetapi: 
    • Fokus 70% untuk kesihatan dalaman dan luaran. 30% untuk pembentukan badan, dan 100% keyakinan kepada wanita. 
    • Membantu melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan kadar metabolisma dalam badan. 
selain itu,

  • Ia mendapat pengiktirafan produk SUPERBRANDS. Ini bermakna Premium Beautiful sangat berkualiti tinggi dan terlaris di pasaran. 
  • Ia mengandungi Far Infra Red Rays (FIR). 
  • Mendapat pengiktirafan antarabangsa, ACA (American Chiropratic Association) 
  • Pengiktirafan daripada Pakar Sakit Belakang daripada USA, Qubec dan Kanada. 
Fabrik Akwatek dan Akwadyne yg selalunya di gunakan untuk baju angkasawan .

Fabrik yang boleh menstabilkan suhu badan. jika suhu persekitaran panas, Premium Beautiful boleh menyejukkan badan. Jika suhu persekitaran sejuk, Premium Beautiful boleh memanaskan badan si pemakai.

Ia juga menyah-bau badan si pemakai.

P/S:JANGAN SEGAN JANGAN MALU UNTUK MENCUBA.SAYA SUDAH MENCUBA,SEKARANG GILIRAN ANDA PULA.

BERMINAT:HUBUNGI KAMI
    NORZULIHA:013-9952104
    NORZUREIZWAN: 014-2273526

    Sunday, 1 July 2012

    ---BICARA HATI-------

    Bila hati berbicara sendiri...
    bila diri tak terpujuk lagi...
    bila airmata hanya mampu mengalir...
    bila pena hanya mampu melakarkan suara yang berlagu sendu..

    Hanya padaMu tempat aku meluahkan rasa hati ini...
    Ku tatap, ku baca bait-bait cinta yang tak pernah dusta...
    ternyata air mata membasahi pipi..kerana aku benar-benar hamba yang tak punya apa-apa...
    hanya mampu berteduh direndang kasihMu..
    mengharap belas dan ihsanMu dalam segenap keadaan dan situasi..
    aku lemah Ya Allah...
    aku hina Ya Allah...
    namun aku mengharap agar rahmat kasih sayangMu mengatasi segalanya...

    Cukupkanlah aku dengan apa yang Kau kurniakan kepadaku..
    jadikan kecintaan kepadaMu lebih aku cintai dari apa-apa yang ada di dunia ini..
    jadikan kembali kepadaMu cukup aku nantikan dengan persiapan rapi..agar ianya menjadi satu pertemuan yang Kau nantikan...

    Jangan Kau hina aku dengan kelemahan ini ya Allah..
    tapi bantulah aku untuk menjadi hambaMu yang sentiasa mengingati Engkau dalam segenap ruang kehidupan ini..
    bantulah aku ya Allah..untuk meraih cintaMu..cinta abadi buat insan dalam mencari damai yang hilang...

    1st entry for new blog

    hello..hello..assalamualaikum kawan-kawan semua.
    inilah blog baru saya setelah blog yang lama telah di delete akibat kesakitan hati dan kegatalan tangan serta otak yang tidak dapat control tindakan yang dilakukan.alamatnya padanla muka aku setelah semuanya hilang.
    so buat masa sekarang blog ni masih dalam pembikinan.mungkin mengambil masa untuk memilih template yang bersesuaian.

    hopefully kawan-kawan semua sudi singgah di blog ini untuk sesi pembacaan dan sesi membuang masa:-D