Friday, 21 September 2012

tumpang glamour ker:-D

18.09.2012


wahai kawan-kawan,cuba kamu lihat baik-baik gambar siapa yang terpampang dalam newspaper china tu.jeng-jeng-jeng, tak lain dan tak bukan, tunangku yang tersayang la kan..hehe.cuba teka yang mana satu dia..ha.kenal x?

betapa gembiranya si dia bila dapat tengok wajah dia dalam paper tu, senyum sampai ke telinga.hehe.aku'p tumpang gembira bila dapat tengok dia tersenyum je.terubat sikit penat lelahnya berulang alik tuk selesaikan kerja tu.apa taknya bila dapat promotion free..hehe..

takpe sayang, kita simpan gambar ni kat sini yer. nanti bila-bila free bolehla tengok muka sayang kat sini.takpun nanti kita potong berita tu masukkan dalam album.tataplah puas-puas dan tunjuk kat anak cucu kita nanti..bukti yang sayang kerja kuat..pastu cerita la sikit-sikit tentang yang tertulis kat paper tu.even kita senri'p tak faham apa yang reporter tu tulis..haha.

psstt..then after this kena kerja keras lagi la yer sayang.





~~masa yang menentukan segalanya~~

Thursday, 20 September 2012

orang mau kahwin,aku pun nak kahwin juga..

assalamualaikum u allss..

dah lama sangat aku x menghapdate blog ni, hati meronta-ronta nak meluahkan isi hati tp jari-jemari ni malas untuk menekan papan kekunci lappy ni..so..xadala entry-entry untuk blog ni,

ermm..lately ni diri tersangat busy dengan kerja dan hal-hal menguruskan perkahwinan.terasa macam banyak lagi perkara yang tak terbuat..owh..hopefully semuanya dapat settle.thanks to encik tunang coz dia yang banyak push aku buat ini dan buat itu.nak harapkan aku?nampak gayanya esok nak kenduri,hari ini baru nk kelam kabut nak buat semua..heee..sowi encik tunang.coz menyusahkan..mesti dia stress sangat-sangat dengan aku.almaklumla bila ditanya benda tu dah di buat or belum?jawapan aku semuanya belum..heeee

but..alahamdulillah semua yang penting dah settlle.waima kursus kahwin, ujian HIV juga da setle.tunggu borang kahwin dari pihaknya siap diproses,barulah aku boleh menyerahkan borang kahwin aku di pejabat agama daerah hulu terengganu.

buat bakal-bakal pengantin di luar sana,janganlah tiru macam aku.tak tahu apa yang hendak di buat  dan nak buat kerja last minit.nasib baik aku masih ada masa dalam sebulan lebih lagi.hheee..doakan aku semoga semuanya berjalan lancar yer kawan-kawan:-)



~~masa yang menentukan segalanya~~

Sunday, 2 September 2012

for the rest of my love

lagu ini ditujukan untukmu syg.ini adalah lagu kita.lagu ketika kita hangat di lamun cinta:-)

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along

And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever II`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

And theres a couple word I want to say

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally



~~masa yang menentukan segalanya~~

i love u

i love him
i love him
i love him
no other words can i say except that word to you.
u are so meaningfull to me
thanks God coz he meets us

chewah..tiba-tiba merapu dalam BI plak.ntah betul ke tidak.
apapun aku sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan Si dia.
walaupun apa jua rintangan yang kita hadapi sekarang, semuanya adalah dugaan yang mematangkan usia kita.
insyaallah tak lama lagi kita akan bersama
disatukan dengan ikatan yang sah.
semoga kita bahagia hingga ke syurga



~~masa yang menentukan segalanya~~